RSS

ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΟΥ ΣΤΟ PC

22 Ιαν.

Πολλές φορές βάζουμε διάφορα προγράμματα στους υπολογιστές μας που μπορεί να μη τα χρησιμοποιούμε αλλά δε θέλουμε και να τα σβήσουμε. Με τον καιρό μαζεύονται πολλά. Αυτό βέβαια μας βαραίνει το σύστημα και πολλές φορές όταν πάμε κάνουμε κλικ στην έναρξη (κάτω αριστερά) και από ‘κει πάμε στα προγράμματα περιμένουμε να ανοίξουνε οι υποκατάλογοι για να κλικάρουμε και να ανοίξουμε κάποιο πρόγραμμα. Σε κανένα δεν αρέσει η αναμονή και ειδικά όταν αυτή είναι σχετικά μεγάλη. Τα νεύρα μας σπάνε και αρχίζουμε να ρίχνουμε καντήλια μέχρι να ανοίξει ο υποκατάλογος για να ανοίξει το πρόγραμμα. Θα σας δείξω ένα τρόπο που θα κάνετε το μενού σας να ανοίγει στο πι και φι. Δεν παριστάνω το ξερόλα και πολλοί μπορεί ήδη να γνωρίζεται τον παρακάτω τρόπο για να γίνει το μενού πιο γρήγορο. Αφορμή στάθηκε ο εκνευρισμός ενός συναδέλφου στη δουλειά που ο υπολογιστής του καθυστερούσε.
Κάνουμε κλικ στην έναρξη και από εκεί πάμε στην εκτέλεση. Θα ανοίξει ένα πλαίσιο και μέσα θα γράψουμε regedit και πατάμε OK. Δείτε το παρακάτω screenshot:


Θα ανοίξει ένα παράθυρο που πάνω αριστερά θα λέει επεξεργαστής μητρώου (με λίγα λόγια μπαίνουμε στη registry). Πάμε επεξεργασία και πατάμε στην εύρεση. Θα ανοίξει ένα πλαίσιο και μέσα θα γράψουμε menushow και θα πατήσουμε OK. Δείτε το παρακάτω screenshot:


Μετά από λίγα δευτερόλεπτα αναζήτησης στο παράθυρο του επεξεργαστή μητρώου (registry) θα εμφανιστούν διάφορα δεδομένα και ένα θα είναι τονισμένο με μπλε χρώμα (όπως όταν κάνουμε κλικ πάνω σε κάτι μια φορά). Αυτό που θα είναι τονισμένο με μπλε χρώμα λέγεται MenuShowDelay και παραδίπλα έχει μια τιμή (στο 400 είναι προρυθμισμένο). Κάνουμε διπλό κλικ πάνω σ’ αυτό και ανοίγει ένα παραθυράκι που στο πλαίσιο δεδομένα τιμής σβήνουμε τον αριθμό που έχει και βάζουμε 10 και πατάμε OK. Δείτε το παρακάτω screenshot:


Μετά πατάμε F3 και ανοίγει ένα παραθυράκι αναζήτησης. Περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα και αν παρατηρήσουμε στο παράθυρο του επεξεργαστή μητρώου πάλι είναι τονισμένο το MenuShowDelay το οποίο παραδίπλα έχει μια τιμή (μάλλον 400). Αν όχι ξαναπατήστε F3. Αν ναι κάντε διπλό κλικ πάνω σ’ αυτό και ανοίγει ένα παραθυράκι που στο πλαίσιο δεδομένα τιμής σβήνουμε τον αριθμό που έχει και βάζουμε 10 και πατάμε OK. Μετά πατάμε πάλι F3 για αναζήτηση και όταν τελειώσει αυτή πάλι θα δούμε στο παράθυρο του επεξεργαστή μητρώου πάλι είναι τονισμένο το MenuShowDelay το οποίο παραδίπλα έχει μια τιμή (μάλλον 400). Κάντε διπλό κλικ πάνω σ’ αυτό και ανοίγει ένα παραθυράκι που στο πλαίσιο δεδομένα τιμής σβήνουμε τον αριθμό που έχει και βάζουμε 10 και πατάμε OK. Μετά πατάμε πάλι F3 για αναζήτηση και επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία (αλλαγή αριθμού στα δεδομένα τιμής σε 10). Μετά από τέσσερις ή πέντε αναζητήσεις στο μητρώο με το F3 και αλλαγή των τιμών των δεδομένων θα βγει το μύνημα: Τελείωσε η αναζήτηση στο μητρώο. Αυτό ήταν. Κλείστε το παράθυρο του επεξεργαστή μητρώου και κάντε μια επανακίνηση (reboot) τον υπολογιστή σας και τελειώσατε.
Αν κάνετε κλικ στην έναρξη και μετά πάτε στα προγράμματα και μετακινήσετε το βελάκι του ποντικιού θα δείτε πόσο γρήγορα θα ανοίγουν οι υποκατάλογοι.
Ίσως σας φανεί πολύπλοκο αλλά σας εγγυώμαι ότι είναι πανεύκολο. Στην πραγματικότητα επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για τέσσερις ή πέντε φορές.
Και κάτι για γρηγορότερη εκκίνηση του υπολογιστή σας. Πατάτε κάτω δεξιά έναρξη, πάτε όλα τα προγράμματα και επό εκεί εκκίνηση. Ότι εμφανίζει ο υποκατάλογος σβήστε το με δεξί κλικ και διαγραφή. μην ανησυχείτε δε σβήνετε το πρόγραμμα απλά δε θα ξεκινάει την ώρα που ανοίγετε το pc σας. Αλλά δεν τελειώσαμε. Πατήστε Ctrl+Shift+Esc και θα ανοίξει ένα παράθυρο (δείτε το παρακάτω screenshot):

Εδώ εμφανίζονται όλα τα προγράμματα που λειτουργούνε «κρυφά» την ώρα που δουλεύετε καθώς επίσης ότι φαίνεται στο παράθυρο ξεκινάει με την εκκίνηση του υπολογιστή. Διαγράψτε ότι δε σας χρειάζεται. Καλό είναι να αφήσετε τα προγράμματα προστασίας, (antivirus, firewall κλπ) να τρέχουν. Με τη διαγραφή δε διαγράφονται τα προγράμματα, απλά δεν ξεκινούνε με την εκκίνηση του pc.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Υπάρχουν και αρχεία που αν διαγραφούν θα προκαλέσουν αστάθεια και προβλήματα στο σύστημα σας. Αν δεν είστε σίγουροι για ένα αρχείο καλύτερα να το αφήσετε ως έχει.
Καλή επιτυχία σε όλους!
Πηγή: ΘΕΜΑ

Advertisements
 
6 Σχόλια

Posted by στο Ιανουαρίου 22, 2009 in COMPUTER, HACKS, ΕΚΚΙΝΗΣΗ, ΜΕΝΟΥ, ΜΗΤΡΩΟ, MENU, PC, REGISTRY

 

6 responses to “ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΟΥ ΣΤΟ PC

 1. dimitris

  Ιανουαρίου 22, 2009 at 5:19 μμ

  filaraki me ta vista pianei to kolpaki? xereis kana allo?

   
 2. hackaday

  Ιανουαρίου 22, 2009 at 5:27 μμ

  @dimitris Χωρίς να βάλω το χέρι μου στη φωτιά νομίζω ναι. ένας γνωστός μου που έχει Vista μου είπε ότι το έκανε.

   
 3. Aνεμος

  Ιανουαρίου 23, 2009 at 10:50 πμ

  ΕΊΣΑι απ’ιστευτος δημήτρη το έκανα

   
 4. hackaday

  Ιανουαρίου 23, 2009 at 11:22 πμ

  @Aνεμος Δούλεψε;

   
 5. apneagr

  Ιανουαρίου 23, 2009 at 2:15 μμ

  Μπράβο φίλε ΔΗΜΗΤΡΗ είναι φανταστικό σε ευχαριστώ.όποτε έχεις τέτοια θεμματακια βγαζετα να ξεστραβωνόμαστε και εμείς οι άσχετοι…

   
 6. hackaday

  Ιανουαρίου 23, 2009 at 4:12 μμ

  @apneagr Αυτό το blog φίλε μου το έκανα για να αναρτώ μόνο τέτοια θέματα.

   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: