RSS

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ANIMATED TAG CLOUD

23 Ιαν.

Μια αναγνώστρια του blog μου ζήτησε να κάνω ανάρτηση για το πως μπορούμε να βάλουμε ένα animated tag cloud όπως αυτό που έχω στο blog. Η αλήθεια είναι ότι δε μπαίνει σαν widget αλλά πρέπει να πειράξουμε τον κώδικα. Η διαδικασία είναι πολύ απλή.
Μπαίνουμε στο λογαριασμό μας, πάμε πανόπτης, διάταξη και επεξεργασία HTML. Παίρνουμε πρώτα ένα back up του κώδικα μας για λόγους ασφαλείας και συνεχίζουμε. Πατάμε Ctrl+F και κάτω ανοίγει ένα ψαχτήρι. Μέσα στο πλαίσιο βάζουμε το παρακάτω κομμάτι του κώδικα:

<b:section class=’sidebar’ id=’sidebar’ preferred=’yes’>

Μόλις το βρούμε αμέσως κάτω απ’ αυτή τη γραμμή κάνουμε αντιγραφή – επικόλληση (copy – paste) τον παρακάτω κώδικα:

<b:widget id=’Label99′ locked=’false’ title=’Labels’ type=’Label’> <b:includable id=’main’> <b:if cond=’data:title’> <h2><data:title/></h2> </b:if> <div class=’widget-content’> <script src=’http://halotemplates.s3.amazonaws.com/wp-cumulus-example/swfobject.js&#8217; type=’text/javascript’/> <div id=’flashcontent’>Blogumulus by <a href=’http://www.roytanck.com/’>Roy Tanck</a> and <a href=’http://locusblogus.blogspot.com’>hackaday</a></div&gt; <script type=’text/javascript’> var so = new SWFObject(«http://halotemplates.s3.amazonaws.com/wp-cumulus-example/tagcloud.swf», «tagcloud», «240», «300», «7», «#ffffff»); // uncomment next line to enable transparency //so.addParam(«wmode», «transparent»); so.addVariable(«tcolor», «0x333333»); so.addVariable(«mode», «tags»); so.addVariable(«distr», «true»); so.addVariable(«tspeed», «100»); so.addVariable(«tagcloud», «<tags><b:loop values=’data:labels’ var=’label’><a expr:href=’data:label.url’ style=’12’><data:label.name/></a></b:loop></tags>»); so.addParam(«allowScriptAccess», «always»); so.write(«flashcontent»); </script> <b:include name=’quickedit’/> </div> </b:includable> </b:widget>

Πατήστε προεπισκόπηση για να δείτε το tag cloud που προσθέσατε και μετά αποθήκευση (save).
Το tag cloud είναι προρυθμισμένο ως:
Πλάτος: 240px (pixels)
Ύψος: 300px
Χρώμα φόντου: άσπρο
Χρώμα γραμματοσειράς: γκρι
Μέγεθος γραμματοσειράς: 12

Επειδή όμως θέλουμε να φαίνεται το tag cloud σαν να αιωρείται και να είναι πιο καλαίσθητο καλό θα ήταν να το φέρουμε στα μέτρα μας και να έχει το ίδιο χρώμα με αυτό του template μας. Πάμε να δούμε πως θα κάνουμε παραμετροποίηση. Αν θέλουμε να αλλάξουμε πλάτος, ύψος και χρώμμα του φόντου πρέπει να βρούμε το παρακάτω κομμάτι κώδικα σε αυτό που προσθέσαμε προηγουμένως:

var so = new SWFObject(«http://halotemplates.s3.amazonaws.com/wp-cumulus-example/tagcloud.swf», «tagcloud», «240«, «300«, «7», «#ffffff»);

Όπου 240 το πλάτος, 300 το ύψος και #ffffff το χρώμα. Για να αλλάξουμε το ύψος και το πλάτος και να μεγαλώσουμε το tag cloud βάζουμε μεγαλύτερες τιμές. Για να το μικρύνουμε κάνουμε το αντίθετο.
Για να αλλάξουμε χρώμα στο φόντο του tag cloud πρέπει να αλλάξουμε την παράμετρο #ffffff. Πώς όμως; Πρέπει να ανοίξουμε άλλο ένα παράθυρο εργασίας στον browser και να μπούμε πάλι στο λογαριασμό μας και από εκεί πάμε πανόπτης, διάταξη και γραμματοσειρές και χρώματα. Εκεί μπορούμε να δούμε τον κωδικό των χρωμάτων φόντου και γαμματοσειρών. Δείτε την παρακάτω φωτογραφία (κλικ για μεγέθυνση): Στα δεξιά βλέπετε τον κωδικό χρώματος που στην προκειμένη περίπτωση είναι το άσπρο. Εσείς στον κώδικα πρέπει να βάλετε τον κωδικό του χρώματος του template σας.


Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να αλλάξετε και το χρώμα της γραμματοσειράς του tag cloud. Αρκεί να βρείτε το κομμάτι του κώδικα (στον κώδικα του tag cloud):
so.addVariable(«tcolor», «0x333333«);

Διαλέξτε τον κωδικό του χρώματος που θέλετε και αντικαταστήστε με αυτόν που προϋπήρχε (default – αυτό που έχω κοκκινίσει στον κώδικα είναι το γκρι χρώμα, δηλαδή το 333333).
Άλλη μια τροποποίηση που μπορούμε να κάνουμε είναι το μέγεθος της γραμματοσειράς του tag cloud. Αρκεί να βρούμε στον κώδικα του tag cloud το παρακάτω κομμάτι:

so.addVariable(«tagcloud», «<tags><b:loop values=’data:labels’ var=’label’><a expr:href=’data:label.url’ style=’12‘><data:label.name/></a></b:loop></tags>»);

Το 12 που είναι με κόκκινο χρώμα είναι το μέγεθος της γραμματοσειράς. Αν θέλουμε να τη μεγαλώσουμε βάζουμε έναν αριθμό μεγαλύτερο από το 12. Αν θέλουμε να τη μικρύνουμε κάνουμε το αντίθετο (δηλαδή βάζουμε μια τιμή μικρότερη του 12).
Πριν κάνετε αποθήκευση (save) σε οτιδήποτε αλλαγές του κώδικα καλό θα ήταν να κάνετε προεπισκόπηση για να δείτε αν τα αποτελέσματα των ενεργειών σας θα σας αφήσουν ευχαριστημένους. Αν όχι πειραματιστείτε μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν ναι, πατήστε αποθήκευση και τέλος. Καλή επιτυχία.

Advertisements
 
19 Σχόλια

Posted by στο Ιανουαρίου 23, 2009 in ANIMATION, HACKS, HTML, TAG CLOUD, TAGS

 

19 responses to “ΠΡΟΣΘΗΚΗ ANIMATED TAG CLOUD

 1. Ver@

  Ιανουαρίου 23, 2009 at 12:57 μμ

  Δοκίμασα να κάνω το animated tag cloud με αυτό τον τρόπο αλλά δυστυχώς αντι το animated tag cloud μου γράφει στην πάνω δεξιά γωνιά Blogumulus by Roy Tanck and Amanda Fazani. Έχω βάλει πριν απλό tag cloud με κώδικα HTML και είναι εντάξει. Γιατί τώρα δεν εμφανίζεται το animated tag cloud;

   
 2. hackaday

  Ιανουαρίου 23, 2009 at 1:21 μμ

  @Ver@ Το έβαλες σαν προσθήκη gadget ή με επεξεργασία HTML?

   
 3. Ver@

  Ιανουαρίου 23, 2009 at 1:26 μμ

  Με επεξεργασία HTML ακριβώς όπως γράφει στην ανάρτηση για to animated tag cloud.

   
 4. hackaday

  Ιανουαρίου 23, 2009 at 4:09 μμ

  @Ver@ Κάτι κάνεις λάθος. Έκανα ένα δοκιμαστικό blog με το tag cloud και δουλεύει κανονικά. Δες εδώ:http://hackaday-gragle.blogspot.comΕπειδή δεν μπορώ να γράψω κώδικα εδώ (δεν αφήνει η «μαμά» Google για αποφυγή ιών) θα προσπαθήσω να στο πω με πλάγιο τρόπο. Μακάρι να καταλάβεις.Στο post εκεί που λέω στην αρχή βρείτε τον κώδικας τάδε για να επικολληθεί ο μεγάλος κώδικας από κάτω του, επειδή δεν ξέρω τι template έχεις μπες στην επεξεργασία HTML και αν δε δουλεύει ψάξε ποιο κάτω. Πολύ πιθανό να υπάρχει το ίδιο κομματάκι κώδικα και κάνε την επιλόλληση εκεί. ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην κάνεις κλικ στο κουτάκι που είναι δίπλα στην επέκταση γραφικών στοιχείων.

   
 5. miliokas

  Φεβρουαρίου 4, 2009 at 12:10 πμ

  λοιπόν, το δοκίμασα κι εγώ και δε δουλεύει… αλλά, σε μένα γίνεται το εξής: μέσα στον κώδικα που κάνω copy-paste, δε γράφονται μόνο οι ετικέτες αλλά και όλα τα άλλα που έχω στη δεξιά μεριά του μπλογκ…. αυτά και καλημέρα 🙂

   
 6. hackaday

  Φεβρουαρίου 4, 2009 at 2:24 πμ

  @miliokas Εφόσον δουλεύει σ’ εμένα και στη B;era πάει να πει ότι κάτι δεν κάνεις καλά. Ότι κώδικα προσθέτουμε στο blog μέσω widget εμφανίζεται και στον κώδικα.

   
 7. Αza

  Μαΐου 18, 2009 at 7:09 πμ

  Προσπάθησα να περάσω στο μπλοκ μου τα tag και ενω ολα τα εκανα σωστα μου εβγαζε αυτά…Blogumulus by Roy Tanck and Amanda Fazani.Τι μπορεί να κάνω λάθος?

   
 8. hackaday

  Μαΐου 18, 2009 at 7:40 μμ

  @Αza Προσπάθησε να το ξανακάνεις. Αν διαβάσεις τα προηγούμενα σχόλια θα δεις ότι το έκανα και σε ένα δοκιμαστικό blog… Άρα δουλεύει… Απλά θέλει προσοχή γιατί όταν πειράζουμε τον κώδικα κάτι να μας ξεφύγει, έστω και ένα σύμβολο, μπορεί να μην έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε…

   
 9. Αza

  Μαΐου 19, 2009 at 12:01 πμ

  Ευχαριστώ για το χρόνο σου.Δεν είμαι άσχετη από κώδικα,αλλά ότι κι αν δοκίμασα δεν λειτουργεί…καλό βράδυ.

   
 10. Νίκος Τσότσος

  Ιουνίου 28, 2009 at 5:30 πμ

  καλημερα,υπαρχει τροπος οι ετικετες να ειναι στα Ελληνικα?

   
 11. hackaday

  Ιουνίου 28, 2009 at 8:25 πμ

  @Νίκος Τσότσος Δυστυχώς φίλε μου αναγνωρίζει μόνο λατινικούς χαρακτήρες.

   
 12. andreas

  Δεκέμβριος 18, 2009 at 5:22 μμ

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΥΝΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΓΑΖΕΙΑΝΔΡΕΑΣ

   
 13. hackaday

  Δεκέμβριος 18, 2009 at 5:50 μμ

  @andreas Το συγκεκριμένο tag cloud το έχουν κάνει προσθήκη πολλοί bloggers και ο τρόπος για την προσθήκη αυτού είναι ένας. Επιμένω ότι όταν δε βγαίνει σε κάποιον ο τελευταίος μάλλον κάτι δε θα πρόσεξε ή θα του έχει ξεφύγει κάτι.

   
 14. 24ώρες

  Μαΐου 3, 2011 at 10:38 πμ

  Έχω βρει τον κώδικα αλλά δουλεύει με αγγλικούς χαρακτήρες,αν κάποιος τον θέλει.

   
 15. hackaday

  Μαΐου 14, 2011 at 12:56 πμ

  @24ώρες Να 'σαι καλά. Πάντα δούλευε μόνο με αγγλικούς χαρακτήρες.

   
 16. 24ώρες

  Μαΐου 15, 2011 at 7:31 πμ

  Δουλεύει και με Ελληνικούς χαρακτήρες,αλλά τα links δεν δουλεύουν στο firefox,ενώ δεν υπάρχει πρόβλημα με τον Internet Explorer.Το πρόβλημα το έχω εντοπίσει.

   
 17. hackaday

  Μαΐου 15, 2011 at 11:13 πμ

  @24ώρες Τι να σου πω.. δεν ξέρω… δεν έχω δει ποτέ το animated tag cloud με ελληνικούς χαρακτήρες… Αν όντως δουλεύει στείλε τον κώδικα να τον μοιράσουμε σε όλους…

   
 18. Anonymous

  Ιουνίου 26, 2011 at 1:38 μμ

  εχω βρει αυτον τον κωδικα εδωhttp://chrysel.blogspot.com/2011/06/flash-tag-cloud-blog.htmlπου σε εμενα δουλευει. δεν ξερω αν υποστιριζει ομως ελληνικους χαρακτηρες… αν καποιος το δοκιμασει ας μας πει

   
 19. hackaday

  Ιουνίου 26, 2011 at 7:24 μμ

  @Ανώνυμος Όντως δουλεύει αλλά όχι με ελληνικούς χαρακτήρες.

   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: